20070129

Kabous - boom bye bye

I fredags blev det klart att Abder Kabous får sparken av Degerfors IF. Så dags nu. Några dagar innan transferfönstret stänger. Kabous själv skyller problemen på resten av spelartruppen. Att den hetlevrade och bångstyrige Kabous inte hittade harmonin i lilla Degerfors råder det i alla fall inga tvivel om.

Jag vågar inte peka finger här och säga vem som gjort rätt eller fel. Tror inte det finns ett givet svar. Men en sak är säker, när Abder Kabous är på humör är han en fantastisk fotbollsspelare långt över superettan-klass. När han inte är på humör är han direkt oduglig. Tyvärr hade han lika många dåliga dagar som bra på planen. Det var så klart ohållbart att vägra sitta på bänken då.

Samtidigt tycker jag, precis som KK:s Jonatan Björck, att det är bedrövligt svagt att ge Kabous sparken så här sent. Han må ha agerat småaktigt under avslutningen av säsongen, men att svara med samma mynt luktar barasurt av sandlåda. Lagledning och styrelse bör rimligtvis ha vetat att de inte skulle vilja nyttja hans tjänster långt tidigare. Svagt. Mycket svagt.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: