20120814

Min startelva mot Assyriska

Det var längesen jag skrev något om vårt kära röda-vita lag. Har inte velat jinxa nåt. Har mått för illa inför, under och efter matcherna. Igår stängde jag ner Twitter med fem minuter kvar. Orkade inte mer när Värnamo satte 2-3. Men efter segern tändes ett litet hopp om en "ljus" höst och en kommande säsong med ärkemöten mot *SK.

Tyvärr landade IF en ansenlig samling gula kort därnere i Småland. Dessutom gick Klingberg av med skada i halvtid.

Sen dess har vi väl lite till mans skämtat om att Degerfors lika gärna kan lämna WO mot Assyriska eftersom vi ändå inte får ihop till en elva.

Nu är jag inte Werner, men har ändå inventerat truppen och försökt pussla ihop en startuppställning. Den går ungefär så här:

Målvakt
Jonas Bohlin

Ett självklart och enkelt val. Känner faktiskt ingen större oro över att han tar över. Edwards släpper alltid in minst ett. Det är inte lika självklart med Bohlin längst bak.

Backlinje
Christoffer Eriksson
Pontus Jakobsson
Jonas Olsson
Adam Nilsson

Här händer det grejer. Att båda ordinarie mittbackarna är avstängda är så klart sjukt jobbigt. Men Jonas Olsson är säsongens bästa spelare i Degerfors så här långt och jag är övertygad om att han låser mitten och tar rollen som härförare där bak. Den svåraste frågan är så klart den ytterbacksplatsen han lämnar. Där väljer jag unge Adam Nilsson. En del skulle säkert föredra att plocka ner Sundgren, men jag ser hellre honom på yttermittfältet för att hålla nere förändringarna så långt som möjligt. Dessutom tycker jag att han levererat mer där än som back.

Mittfältet
Erik Nilsson
Tobias Solberg
Eric Jernberg
Jesper Karlsson
Daniel Sundgren
Christopher Brandeborn

Det där ser väl inte så himla dumt ut ändå? Trots att jag ger Erik Nilsson chansen från start... Solberg verkar ha gjort en av årets bästa insatser i Värnamo. Hoppas det vänt för honom nu. Vi behöver verkligen en Solberg i fjolårsform i höst. Jernberg levererade i sitt inhopp och känns plötsligt självskriven i startelvan. Utropstecknet är kanske Jesper Karlsson. Möjligen skulle Andronic kunna starta istället, men jag vågar inte hoppas på det. Och om Klingberg är hel på matchdagen tar han så klart den platsen. Räknar ändå med att Andronic spelar minst en halvtimme.

Uppdaterat
Av någon anledning fick jag för mig att Brandeborn också var avstängd. Det är han inte. Så, han startar så klart. Det ser bättre och bättre ut. 3 poäng!

Anfall
Peter Samuelsson

Ja, det är väl inget att snacka om nu när Nutt är skadad? Annars vidhåller jag att Nutt är nummer ett. Om Samuelsson lyckas leda rödvitt till seger mot Assyriska ser det väl däremot mörkt ut för Nutt under resten av säsongen. Så den gode Samuelsson har en del att spela för.

Bänken
Finns det någon kvar? Jodå faktiskt. På bänken sitter nämligen:
Gheorghe Andronic, Alexander Hjärpe, Jesper Karlsson, Daniel Henriksson, Ferhat Ayaz, Tobias Stangnes och Petter Hedström. Förutsatt att vi får använda juniorerna. Osäker på vad regelverket säger om det.

Vad säger ni, det ser väl ändå inte så illa ut? Hoppas Werner testar alternativen redan i cupmatchen mot ÖIS. Särskilt Bohlin behöver matchtid.

3 kommentarer:

Jon Sörenson sa...

Bra elva! Om Nutt är skadefri kanske Samuelsson borde testas som mittback? Men jag tror inte Werner gamblar på det viset.

Jon Sörenson sa...

Tänkte inte ens på att Brandeborn saknades. Men han är förstås given. Blev dock väldigt glad över att se en elva där Jesper Karlsson ingick...

Patrik Hamberg sa...

Ja jag fick för mig att Brandeborn också var avstängd. Han är så klart given och petar väl Jesper.