20070130

Dagensskiva.com 2007-01-30 (och noterat)

TGLI "Silent Arrow"
Ja den här skivan är ju verkligen inte för alla. Min sambo lär tex hata den om jag spelar den när hon är i närheten. Men det är ju tokigt bra. Om man tar sig tid att lyssna. Ska bli spännande att se hur paret Kallerdahls New York-vistelse färgar av sig i deras framtida musik.

*****

Nya norska Hovefestivalen har ett program som redan får mig att börja grina. Hur många i listan: Amy Winehouse, CSS, Chamillionaire, Clipse, Neurosis och Paul Wall vågar och lyckas Janne Kleman & Co locka till Småland i sommar? Jag gissar på att några av dem dyker upp. Om än inte de jag önskar mig mest.

Är det oljan som gör att norrmännen har så många lyxiga festivaler?

*****

Lars Ilshammar har tydligen bloggat ett tag. Det är kanske dags för oss att sätta 24timmarsbloggen på officiell paus fram tills Björn återvänder från pappaledigheten åtminstone?

*****

The Soul-Sides.com Guide to Turntables For Digitizing Vinyl.
Rejäl genomgång. Själv har jag precis som författaren pluggat in via hörlursuttaget på stereon till mikrofoningången på min iMac. Inspelningen sköter jag med GarageBand. Hur enkelt som helst. Hur det låter kan ni ju avgöra själva genom de vinylrippar jag postat tidigare.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Check Yourselfish sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Check Yourselfish sa...

Hove! Det ser ju strålande ut! I Norge finns det i stort sett ingen marknad för halvkommersiella festivaler och stadsfester, nästan allihop har eklektiska och helfestliga program.

Men när plåtarna får kosta drygt 1600 oljedollars (vilket väl med Kellerman-matte blir runt 30.000 svenska?) så får man lite större chans att köpa artister än de svenska konkurrenterna också.

Kolla bara på Quarts biljettnivåer: Det har ju kostat drygt tvåtusen norska att följa hela härligheten, en omöjlighet för för en löneslavande svensk utan ackreditering...