20070118

Vinylvandringar (070117)

Var i Örebro för att skriva på ett anställningskontrakt. Det tog en kvart. Resan tog ungefär två timmar i vardera riktningen. Passade på att bläddra vinyl på Bananen och Myrorna. Plockade med mig tre för en tia styck från Myrorna. Här i Karlstad har Myrorna i Örebro extremt bra rykte. Tydligen skickas hur som helst skivor för sortering till 019 innan de fördelas ut i distriktets butiker. Något lite borde det göra för utbudet. Det är fortfarande långt mellan guldkornen.

Frank Valdor and his Dimension Singers
"Kingsize" [Somerset, 197?]
Skivor med kungen av "dynamic party sound" kan man alltid köpa för omslagen. Det här är rent fantastiskt och borde kunna fungera som inspiration för en svensk hiphop-publikation. Låtarna är som vanligt en mix av tidstypiska internationella och tyska hits. Mitt val är som klippt och skuret för Valdors glada trumpetfester. Om du händelsevis planerar att spela in en snap-låt så finns fint samplingsmaterial här i form av "Wenn ein Mensch zu dir hält". Jag faller lättare för Middle of the Road-covern. Sunkit har en fin text om Valdor.

MP3: "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" [5.85 mb]

Jesse Johnson "Jesse Johnson's Revue" [A&M Records, 1985]
I samma stund som The Time la ner startade Jesse Johnson arbetet med sin solokarriär. Det här är debuten, och min andra JJ-skiva, som åtminstone i stunder visar att han hade mer att ge och att Minneapolis-funken handlade om mer än Prince. Jag väljer första spåret från första sidan för att det är så hysteriskt roligt när han ropar: "Horns!" och en kväst synth svarar. Inte ett blåsinstrument så långt örat kan höra. Jag och Fredrik Norberg försökte starta en Minneapolis-revival ifjol, men jag tror inte att den nådde bortanför vår skrivbordsö. Här är ett andra försök då.

MP3: "Be Your Man" [12.65 mb]

Labelle "Chameleon" [Epic/CBS, 1976]
Kanske är det de hysteriska leendena som gjort att cd-utgåvans framsida pryds av baksidan från LP:n. Labelle kommer för alltid att vara mest kända för "Lady Marmelade" från "Nightbirds" som brukar anses vara deras bästa album (och också det första med trion som hamnade i min samling). Om ni någon gång undrat över Nona Hendryx' ständiga återkommande i lördagsunderhållningen från SVT under 80-talet, så kommer hennes claim to fame från Labelle. Hon skrev sex av åtta låtar på det här albumet, till exempel mitt val som är en lång trippig utdragen funksak.

MP3: "A Man in a Trenchcoat (Voodoo)" [14.48 mb]

Det är ok att kommentera låtarna.

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Agogo sa...

Kom att Valdor är kung på riktigt i min tropicado sound-värld! Skönt med lite valdorhyllning.