20070112

Vinylvandringar (061229)

Tre skivor för tio kronor styck köpta på Knastret under fjolårets sista vinylrunda genom Karlstad. Och jag antar att det är nu min fäbless för att köpa skivorna som släpptes utanför artisternas kanoniserade karriärer kommer att börja avslöjas.

Barry White "Is This Whatcha Wont?" [20th Century Records, 1976]
Jag har lite sakta men säkert byggt mig en ganska rejäl samling med Barry och hans många sidospår (Love Unlimited och Love Unlimited Orchestra tex). Jag handlar sällan/aldrig för mer än 20 spänn. Tror det här är den tidigaste jag hittat. Fem låtar med långa tydliga titlar. Mjukt och djupt med smäktande stråkar. Det här går riktigt lågsamt. Lyssnare känsliga för mjukporrfunken varnas.

MP3: "I Wanna Lay Down With You Baby" [16,5 mb]

Billy Preston "Late at Night" [Motown, 1979]
Det går inte att dissa Billy Prestons meritlista. Från Beatles och Stones till TINC har han bjussat på fina orglar och pianon. Smutsat ner. Jag hade sedan tidigare någon samling och något album. Allt tidigare än det här där han främst presenterar sig som sångare. Soundet är lite för mycket av "på gränsen till 80-talet"-ostigt för att jag ska känna mig bekväm. Basen är ofta kunglig, snärtig och långt fram. Lite väl många låtar som faller håglöst mellan pop och smetig disco gör det till en jobbig skiva att lyssna på från start till mål. Titelspåret funkar som Rick James.

MP3: "Late at Night" [8,9 mb]

Frida "Ensam" [Polar, 1975]
När alla runt omkring mig lyssnade på Gyllene Tider eller Noice lyssnade jag bara på Abba och kassetten "Greatest Hits vol. 2". Det här var alltså före mina tonår. Det var det småporriga omslaget och tanken på "Life on Mars" på svenska som fick mig att plocka upp den här skivan. En del söt pop finns det, men kanske inte skivan jag kommer att återvända till särskilt ofta. Den här går ut till Hokeman.

MP3: "Skulle de' va' skönt" [6 mb]

Borde jag komprimera mp3orna hårdare?
Eller sitter alla med rejäla uppkopplingar?

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Jonas sa...

Storleken på filerna är väl ok men jag lyckas inte ladda ner dem. Kanske är nåt tillfälligt fel...

ptrkhmbrg sa...

När du har klickat på länken kommer du till zshare där filerna finns. Där måste du klicka på "download this file" om du vill ha ner den. Annars ska den bara börja spelas. Funkar fint för mig.

Jonas sa...

Nu funkar det. Jag högerklickade på länken här i texten och valde spara som men då hände ingenting.