20070115

Mats Nileskär vs James Brown

Om du är lika usel som jag glömde du att Mats Nileskär körde sin feta James Brown-special igår. Lyckligtvis finns den på internet. En sak bara. SR måste göra något åt den kackiga kvalitén på ljudet. Det är verkligen under all kritik. Distar så att det skär i öronen.

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Check Yourselfish sa...

Fantastisk radio! Lyssnade på den übergrymma stereon i nya bilen igår och hörde inget dist.

Kör inte Mats på rullband, alltså inte bara hans intervjuer utan hela showen? Har för mig att jag hört att han lämnar h-e-l-a programmet på rullband fysiskt varje vecka. Känns som om förutsättningarna finns för riktigt fint ljud då?

ptrkhmbrg sa...

Jo. Mats vägrar överge rullbanden. Vilket så klart är hur coolt som helst för den som någon gång testat att klippa analogt. Skön känsla, men sjukt meckigt.

Jag tänkte mest på den risiga ljudkvallen på nätsändningen. Varför varför kan inte STIM/IFPI komma överens med SR så att de får podcasta skiten istället?

Check Yourselfish sa...

Aha, då hajar jag vad du menar.

Rättighetsfrågor när det gäller podcasts förstår jag inte alls. Sitter det alltså fortfarande idioter och räknar fram olika ersättningsnivåer för olika ljudkvaliteter?

Kommer ihåg när jag ville webbsända studentradions program i slutet på 90-talet men ifpi och sami ville räkna hela jordens befolknings om publik så det gick inte att få ekonomisk realism i projektet (utan att piratsända)...

Och alla andras podcasts, dsc:s exempelvis, taxeras dem lika hårt?