20070607

Landskampen som försvann

Matchen mot Island igår kan vara en av de tråkigare jag sett på länge. Sverige gjorde för en gångs skull precis vad man kunde förvänta sig och pulveriserade Island på Råsunda. Men inte gjorde det att det blev särskilt underhållande. Det räckte att spela lite på halvfart.

Noterbart var att Mellberg fick göra mål, att Anders Svensson var riktigt bra, att Chippen var grym i första och att Fredrik Ljungberg tog lika mycket stryk som vanligt trots att det egentligen inte behövdes (smeknamnet La Primadonna känns väldigt avlägset).

Enda anledningen att Zlatan spelade var förmodligen den spontana läktarallsången: "in med Zlatan på plan" (melodi: "In med bollen i mål"). Han hann väl inte uträtta särskilt mycket eftersom alla andra redan slutat spela, men precis som Majlard skriver tycker jag att Lagerbäck måste leta fram en anfallare som funkar tillsammans med Zlatan. Det skulle ge svenska landslaget oanade möjligheter till variation.

Nu är jag inte säker på att det var det Majlard menade. Kanske menade han bara att det vore bäst att bänka Zlatan. Det brukar han mena.

Sen är det så klart svårt att inte minnas Allbäcks andra mål. Det symboliserar på sätt och vis matchen. Island som ett bortkommet blåbärslag.

Synd att Mellberg knappast lär varva ner i Sverige efter avslutad proffskarriär. Degerfors skulle behöva hans tjänster igen. Kanske kan han lira lite på skoj när han flyttar hem. Får hoppas att hans sambo är hemkär nog. Å andra sidan har väl Olof mer än en gång påpekat att han egentligen inte är särskilt intresserad av fotboll...

Mer läsning och twingly-beten...
Mats Olsson: EM är så nära att man hör Schweiz gökur och Österrikes operetter
DN: Svensk målfest mot Island
Olof Lundh: Laget Sverige briljerade
viasatsport.com: Se målen

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: