20061124

Första biten i backlinjepusslet

Degerfors har gjort klart med Kalle Norrbin inför nästa säsong. Det är en bit till backlinjepusslet. Han kommer som Bosman från IFK Luleå som placerade sig på andra plats i Division 2 Norrland i år. Norrbin spelade 15 av 22 matcher från start (skador, avstängningar eller konkurrens?) och hoppade in i ytterligare två. Han har scoutats länge av Degerfors, så jag får väl ändå anta att han håller måttet. För den som fortfarande oroas över att han inte spelat varje match kan noteras att han låg fyra på listan över flest spelade minuter för IFK Luleå ifjol. Den gångna säsongen har han spelat på högerbacksplatsen och det är väl där vi förväntar oss att se honom i DIF, men har tidigare även figurerat på mittfältet. Kontraktet sträcker med Degerfors sig över två år.
- Allting kändes väldigt bra. Samhället är fotbollstokigt och det känns som det finns en bra miljö för mig att utvecklas i. Dessutom har klubben fått i väg nästan en spelare varje år till allsvenskan
- Kalle Norrbin efter provspelet till NSD
Välkommen till landets finaste fotbollsklubb.

*****

Förövrigt rapporteras att läget med Abder Kabous fortfarande är osäkert. Just nu är han enligt en artikel i KK i Frankrike och provspelar.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: