20061121

Degerfors i U21-Allsvenskan?

22 klubbar ska ha anmält sig till en regionalt indelad U21-Allsvenska med två tre grupper som ska dra igång redan till våren. Av den riktiga Allsvenskans 14 klubbar står två utanför U21-varianten. Det gör att tio av klubbarna kommer från Superettan. Degerfors IF borde rimligtvis vara en av dessa tio.

Å andra sidan är de två klubbar från Allsvenskan som står utanför de som på sätt och vis ligger närmast oss (AIK och Hammarby). Dessutom har Degerfors, av ekonomiska skäl om jag förstått saken rätt, inte haft ett aktivt reservlag på många år. Två saker som talar mot alltså.

Jag hoppas ändå att Degerfors hör till de 22. Det vore en tydlig markering om att ambitionsnivån skärps nästa säsong.

Besked borde komma under dagen.

***

Förövrigt skrivs det en del om Degerfors Spelarinvest. Jag är försiktigt skeptisk. Mest för att jag är tveksam till att kapitalet finns i intresseförgreningarna runt klubben. (3,5-4 miljoner las på bordet redan under första mötet!) Annars inser jag precis som andra att det här är en lösning som måste till för att en liten klubb som Degerfors ska kunna konkurrera om talangerna i framtiden.

Uppdaterat
– Satsar bolaget 1 000 000 kronor på att köpa en spelare och Degerfors sedan säljer spelaren för 1 500 000 så ska bolaget få tillbaka sin miljon samt en viss procent på vinsten, kanske 70 procent.
- Lars-Erik Saltin till Karlskoga-Kuriren

– Vi har diskuterat vilken summa varje aktie ska kosta, och troligen blir det bara 500 eller 1 000 kronor. Vi vill att det ska bli en folkaktie.
- Jan Hellström till Nerikes Allehanda

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har ju haft lag i Tipselit- och juniorserier, så det borde finnas möjlighet att ställa upp ett lag i den nya U21-allsvenskan. Och med tanke på att man skulle få ha ett antal (två? tre? fyra?) överåriga, kan det ju funka istället för reservlagserie eller matchning mot Skövdekombinationer.