20090125

Markus Karlsson, I salute you

Att Markus Karlsson lämnar Degerfors är ingen nyhet längre. Att han gjort det är ingen överraskning. Den sista anledningen som angetts förklarar hela hans velande. Han väljer rollen som pappa framför ett liv som deltidsarbetande och fotbollsspelare i division ett. Det är inget annat än hedervärt.

Mackan var en utpräglad humörsspelare (jag skrev är först eftersom det känns lite märkligt att hans karriär redan är över). Jag gissar att ingen mådde sämre än han i Degerfors IF säsongen 2008. Illamåendet lyste runt honom. Han började som lagkapten på ett skepp som sakta men säkert sjönk som en sten till botten av tabellen. Klart som fan han mådde skit av det.

Sen kan vi visst diskutera hur han valde att hantera sin frustration. Den skiten har andra kastat så ofta att det inte behöver göras igen.

Jag väljer att tacka Markus Karlsson för den tid som varit. Tyvärr fick du aldrig den ledning du och laget behövde och förtjänade. Jag gissar att det svider att lägga skorna på hyllan nu, men du gör det av precis rätt skäl. Lycka till.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet om Mackan, synd att det alltid sker på vidrigt sätt när det gäller Degerforsare.