20090115

Inskolning (dag sex)

Igår introducerade vi mormor till dagispersonalen. Vi var med andra ord en tre personer stark styrka som lämnade Clara på dagis. Mamma och mormor gick först, pappa stannade lite till. Men bara lite.

Schemat för dagen var att Clara skulle stanna över lunch (fiskgratäng och kokt potatis) och vilan efter lunchen. Vi var väl inte särskilt hoppfulla om en succé...

Jag tog en långpromenad och gick via stenbron till Haga för att ta en bild av Elvisbutiken (eller King Creole som den egentligen heter). Sen fortsatte jag in till stan och Pressbyrån (köpte Mojo och Kingsize) följt av en latte på Wayne's Coffee (den vid torget som jag inte hunnit med tidigare).

Lunch på Vedugnen.

Sen slösurf på AK:s jobbdator innan det var dags att hämta Clara.

På dagis möttes jag av en sur blick från Clara. Lite som om hon ville säga: "jaså nu passar det att komma". Rapporten från dagisfröknarna var den väntade. Clara hade ratat maten och nöjt sig med knäckebröd och lite mjölk till lunch. När det var dags att sova hade hon blivit skitsur och protesterat högljutt. När fröken försökt stryka henne lite lugnande över ryggen hade hon slagit bort handen . That's my girl. Bestämd och envis.

Till slut hade hon somnat, men bara en liten stund.

På kvällen hemma åt hon som en miindre häst. Bolognese och fruktpuré till mellanmål, falukorv/broccoli/våfflor till kvällsmat och en rejäl laddning välling innan hon slocknade halv åtta.

Natten blev ganska orolig och hon vaknade till ganska ofta. Förskolefröknarna hade förvarnat om att det nog skulle bli så. Många intryck att sortera.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: