20070302

Försäsongsfunderingar

Kanske har saker och ting förändrats sen jag flyttade från Degerfors, men är inte träningsläger med en utflykt till Åland en osedvanligt dålig idé?

*****

Det är lite sött att officiella konsekvent stavar fel till Behrn Arena i listan över träningsmatcher (om jag hört rätt är den viktigaste, den mot ÖSK, dessutom flyttad till 17 mars ÖSK-matchen är flyttad till onsdag 21 mars, rätt i listan).

*****

Simon på Skitiga Bullen ställer upp en grym elva med exporter från Degerfors IF. Den enda frågan är väl egentligen om Sulisalo, eller Anders Sullisano som han kallas over there, håller måttet efter ett år i gärdsgårsserierna i det amerikanska universitetssystemet. NCCAA och NAIA är inte direkt NCAA.

Mid-Continent University tog sig inte ens in på listan över de 25 bästa amerikanska NAIA-lagen 2006. Som de flesta med ett hum om amerikansk college-idrott vet ligger NCAA ett snäpp över prestige- och kvalitetsmässigt.

Vilket påminner mig om att det snart är dags för march madness (men det är en helt annan sport).

Strax under topp 25 i NAIA, vad blir det på svenska?

Nätt och jämnt Strömtorps IK?

Åtorps IF?

*****

Skönt att det blev klart med både Emil och Kabous. Nu borde ekonomin redan vara säkrad.

*****

Lars-Erik Dalin heter Degerfors nye ordförande. En man som är van att hålla koll på slantarna. Ska bli intressant att se hur han lyckas. Förhoppningsvis stannar han längre än de senaste årens män på posten. Hans första text efter valet lovar gott. DIF ska vara ett elitlag utan att ta sig vatten över huvudet.

Möjligen lite försiktigt i överkant att sätta målet för säsongen vid att slippa lindansen i bottenträsket. I alla fall just i år när nästan inga lag kommer att flyttas ner.

*****

Dejan Doslic fortsätter att ta plats i pojklandslaget. Gott. Vore fint om han blommade ut tillräckligt för att på allvar konkurrera om en plats i A-truppen.

*****

Den 19 april börjar jag bry mig om matchresultat. Förhoppningsvis kan DIF bjuda ÖIS på en otrevlig överraskning och en snabb påminnelse om att livet i Superettan inte är en dans på rosor för ex-allsvenskar.

*****

Jonas Lindskogs skada känns inte som den typ av försäsongsöverraskningar jag vill läsa om.

*****

Måsen flyger har gjort en stark comeback bland DIF-bloggarna. Välkommen tillbaka.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: