20070328

Första besöket i Löfbergs Lila Arena

Igår var jag på besök i LLA för första gången. Ja jag har faktiskt inte lyckats ta mig dit sen den byggdes. I början av 90-talet kärde Degerfors återkomst till Allsvenskan över mitt hockeyintresse. Att jag bodde i Örebro hela 90-talet och en bit in på 00-talet gjorde så klart sitt till.

Första besöket gav inte direkt mersmak.

Vi satt på rad ett i sektion H1 (tre platser från Färjestad-båset). I praktiken innebar det att vi inte såg ett smack av målet i andra änden av planen eller för den delen av isen på restaurangsidan av hallen. Att det inte var lågprisplatser är ett dåligt skämt.

Jag vill egentligen inte kommentera matchen. Den gick fel på alla tänkbara sätt. LHC öppnade med att göra 0-1 strax efter att jag hunnit få av mig jackan. Under de första tio minuterna gick allt deras väg och snart var ställningen 0-2. Ridå.

Färjestad var som bäst trea på pucken medan allt Linköping tog sig för såg påfrestande enkelt, självklart och säkert ut. Nog för att jag är motgångsromantiker, men då får mitt lag åtminstone bjuda till med vilja och kamp. Av det fanns mycket lite att se hos de svartklädda igår.

Efter 0-2 sänkte LHC effektivt tempot medan FBK stångade sig trötta utan att få något uträttat. Andra perioden var hygglig, men resultatlös.

Om jag räknar bort de plågsamma första 10 tog det 40 minuter innan FBK lyckades hitta nätet. Det var inte direkt så att jag kände att det fanns bud på mer.

Hur nummer 87 i Linköping lyckades undvika en lång utvisning efter rallarsvingen på Prestberg övergår mitt förstånd.

Det enda verkligt positiva med besöket var Wolfpack. En klack som i vulkanernas forum ibland får utstå en hel del spott och spe. Jag kan både förstå och inte förstå varför.

Wolfpack är en röststark massa som aldrig ger upp. Det måste applåderas. Och där ligger Vulkanerna i lä. Kanske mest för att klacken är så mycket mindre.

Men vad har egentligen hänt med hockeyklackarna känsla för det visuella sedan 80-talet? Jag räknade till tre flaggor. Tifo är uppenbarligen inte ett begrepp i hockeyvärlden. Är det arenorna/klubbarna som satt stopp? Torftigt kändes det hur som helst.

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

mickej sa...

Helt obeskrivligt underbart skönt att fjollorna åkt ut.

Om du saknar flaggor. Se på Järnkaminerna Stockholm! Vi hade väl en 200 flaggor i Cloetta Center i sista seriematchen.