20070330

Utkast: Fredagar med Sveriges Musiktelevision

Sakta men säkert har fredagen utvecklats till den stora musik-tv-dagen i Sveriges Televisons kanal nummer 2. Det är klart att det går att diskutera huruvida just fredagen är den bästa dagen för just musikprogrammen, men jag börjar sakta svänga från skepsis till hurra.

Det totala musikfokuset slår inte igenom förrän om någon vecka när nya Debaser-showen Det känns som fredag haft premiär och ganska menlösa London live kommit tillbaka. Ta den 27 april som exempel. Då visas musikprogram mer eller mindre oavbrutet från fyratiden fram till midnatt (med ofrånkomliga avbrott för nyheter och sport).

Åtminstone om man väljer att tolka tablån lite extra vänligt.

Det börjar med en repris av Veckans konsert och slutar med Henry Rollins Show. Det är en på sätt och vis imponerande bredd på programmen under kvällen. Från opera till fjortis-emo, från djupanalyser till caféprogrammets självklara inställsamhet.

Plötsligt känns det helt naturligt att Musikbyrån premiärsänds på fredagar kl 21:30. Synd då att säsongen mer eller mindre tar slut när omgivningen äntligen blivit den rätta.

Målgruppen för MB är väl ändå 30+are med barn som inte orkar ta sig ut på krogen efter jobbet på fredagar och äldre som vill hålla sig någorlunda à jour med den samtida populärmusiken. Kidsen slutade vara målgrupp samma år som man lämnade ungdoms-tv-träsket bakom sig. Och det är bra längesen nu.

SVT2 ser ut att kunna vinna kampen om mina tv-fredagar.

Inte för att konkurrensen är så mördande.

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: