20080910

Rövitt på ledarplats

I dagens VF skriver Rolf Jansson på ledarplats om att Degerfors IF måste "Lär[a] av brukets revansch" apropå att det gamla talessättet "När det går bra för järnverket – då går det också bra för fotbollslaget" inte verkar gälla i år.

DIF är fortfarande störst i Värmland. Till och med i Karlstad.

*****

Apropå det. I Karlstad finns en fotbollsklubb som heter Karlstad BK. De spela i Division 3 Västra Svealand. Till sitt förfogande har de (se och lär nu IF och Degerfors kommun):

* Tre fullstora elvamannaplaner
* En fullstor konstgräsplan
* Tre sjumannaplaner
* Ett gym
* En fotbollshall

Till ett division tre-lag. Herregud.

Tänk tanken att Strömtorps IK skulle ha tillgång till det ((vi vet ju att SIK hör hemma i trean även om det, som Sportbloggen konstaterar, ser tufft ut inför 2009).

Men vad borde det motsvara för Degerfors IF?

Åtminstone fullstor konstgräsplan och fullstor hall.

Och hur går det med Stora Halla egentligen. Sist jag var i närheten hade ingen börjat bygga. Men kommunalrådet sa väl häromsisten att den skulle stå klar till årsskiftet. Den som överlever höstsäsongen får se.

*****

På tal om det. Allt pekar på att Degerfors får en rekordtuff avslutning med fyra matcher på elva dagar efter det inställda mötet mot Mjällby i helgen som gick. Även om AA protesterar.

*****

Sist men inte minst, den viktiga bortamatchen mot Falkenberg har flyttats till 18 september eftersom den ska sändas i TV4 Sport. Tack för det. Det var minst sagt oväntat.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

"Divison tre lag"? Ska du köpa frans gardin och kokos mjölk också? Tssss!

Anonym sa...

Men nu har de visst bestämt sig för att inte visa matchen på tv. Kalmar spelar cupmatch eller nåt då.