20080902

Degerfors räddning

Det finns faktiskt bara en sak som kan rädda Degerfors IF kvar i Superettan den här gången och det är det faktum att Jönköpings Södra och Enköping faktiskt är precis lika usla som rödvitt.

Det jobbiga blir kvalet. Men förhoppningsvis är skillnaden mellan ettan och Superettan fortfarande tillräckligt stor för att ett sjunkande skepp ska kunna hållas flytande mot ett lag i medvind.

Sen börjar jag väl kanske sakta hålla med om att Mr Andersson borde sitta löst. Hans facit efter två år som klubbchef imponerar inte. Det är han som måste bära huvudansvaret för de katastrofala värvningarna.

Däremot skulle jag vilja gå mot strömmen och säga att man borde överväga att knyta Stahre ännu närmare den rödvita organisationen. Övertyga honom om att flytta den egna akademin till Degerfors och fusionera med den rödvita. Sen om han ska fortsätta som coach/manager kan väl diskuteras. Men som ansvarig för Degerfors fotbollsakademi och den individuella träningen för a-lagsspelarna vore han en sund och långsiktig investering.

Sen börjar jag omvärdera min ståndpunkt att Degerfors IF mår bäst av bolagisering. Spelarinvest är en flopp. Kanske borde vi snarare lära av Åtvidaberg?

Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Är ju egentligen emot bolagisering o dyl, men har insett att DIF skulle behöva en "stark man" med förankringar o kontakter i näringslivet.

J