20080902

Bottenbottentabellen 2008 eller vi ska över strecket och aldrig ger vi upp

Åtta omgångar återstår av Superettan 2008. Inget tyder på att Degerfors IF ska klara sig undan kval. Lyckligtvis finns det två räddningsplankor som kämpar lika krampaktigt för sin överlevnad som våra rödvita hjältar.

Det finns alltså 24 poäng kvar att spela om. Degerfors måste ta 2 fler än Jönköping Södra (eller 1 om Södra släpper in sex fler mål än Degerfors under de återstående omgångarna, men det är väl knappast något att hoppas på)

Tabellen efter omgång 22
Jönköpings Södra IF 18 p

Degerfors IF 17 p
Enköping 17 p

Så här tror, alternativt hoppas, jag att det går:

Omgång 23
X Degerfors IF - Mjällby AIF
2 Jönköpings Södra IF - BK Häcken
1 Väsby United - Enköping

Degerfors tar en poäng hemma mot Mjällby. Häcken kör enkelt över Södra och Väsby ser till att i praktiken säkra sin överlevnad genom att sänka Enköping på hemmaplan. Degerfors är fortfarande på nedflyttningsplats.

Omgång 24
1 Qviding FIF - Jönköpings Södra IF
2 Enköping - Sirius
1 Falkenbergs FF - Degerfors IF

Inga poäng till något av bottenlagen. Qviding och Sirius kämpar för att inte ramla neråt och Falkenberg tar chansen att knipa kvalplatsen uppåt. Degerfors är fortfarande på nedflyttningsplats.

Omgång 25
1 Jönköpings Södra IF - Enköping
1 Degerfors IF - Landskrona BoIS

Jönköping tar en viktig seger hemma mot bottenkonkurrenten Enköping. Degerfors klår sin vana trogen Landskrona. Degerfors är fortfarande på nedflyttningsplats.

Omgång 26
1 Assyriska FF - Degerfors IF
X Enköping - IF Limhamn Bunkeflo
1 IF Brommapojkarna - Jönköpings Södra IF

Enköping tar sista chansen att inte bli definitivt avhängda genom att gneta till sig oavgjort hemma mot LB07. Rödvitt och Södra är chanslösa mot lagen som blickar mot Allsvenskan. Degerfors är fortfarande på nedflyttningsplats.

Omgång 27
1 Degerfors IF - BK Häcken
1 Jönköpings Södra IF - Väsby United
1 Örgryte - Enköping

Degerfors är av tradition starka mot bortasvaga Häcken, tre sköna poäng. Tyvärr kniper Södra lika många mot Väsby. Enköping har inte en chans mot ÖIS. Degerfors är fortfarande på nedflyttningsplats.

Omgång 28
1 Qviding FIF - Degerfors IF
2 Enköping - Åtvidabergs FF
1 Sirius - Jönköpings Södra IF

Poänglöst för samtliga i botten. Degerfors är fortfarande på nedflyttningsplats.

Omgång 29
X Ängelholms FF - Jönköpings Södra IF
1 Degerfors IF - Enköping

Kryssmatch i Ängelholm och en avgörande seger i Degerfors. Enköping definitivt avhängda och Degerfors på säker mark inför sista omgången.

Omgång 30
1 Enköping - Mjällby AIF
1 IF Brommapojkarna - Degerfors IF
X Jönköpings Södra IF - IF Limhamn Bunkeflo

Enköping avslutar med en betydelselös seger hemma mot Mjällby (som redan missat chansen till allsvenskt kval). BP ångar på mot kvalet och tar chansen mot ett tappert kämpande Degerfors. Södra och LB07 kämpar både runt varsitt kvalstreck. LB07 drar det längre strået. Degerfors klarar sig till kval med ett nödrop.

Så här slutar alltså tabellen:

Degerfors IF 27 p

Jönköpings Södra IF 26 p
Enköping 20 p

Ja jag ser ju att det finns en del önskedrömmade där. Poäng i samtliga återstående hemmamatcher känns kanske inte särskilt troligt när säsongen bjudit på 2 vinster, 4 oavgjorda och 5 föruster hittills. Å andra sidan räknar jag med 0 poäng borta och Degerfors har faktiskt lyckats spela hem 1 och nått oavgjort i 4 på i år (6 har slutat med förlust).

Lag som Häcken och Landskrona ska egentligen inte kunna förlora mot Degerfors i år, men det skulle de väl inte tidigare säsonger heller?

Att hoppas på 10 rödvita poäng på 8 matcher när laget mäktat med 17 på de inledande 22 (ett snitt på 1,25 mot 0,77) är kanske att hoppas på mirakel.

Att Södra fixar 8 känns tyvärr någorlunda troligt (deras snitt är 0,82 poäng vilket säger att det slutar med 6 eller 7 för deras del).

Enköping kanske klarar någon mer poäng än jag tror, men att de ska kunna utmana om en kvalplats tror jag inte. 15 förlorade på 22 spelade talar sitt tydliga språk.

Så, forza rödvitt.

Vi ska över strecket och aldrig ger vi upp.

Nästa match på Stora Valla är redan på lördag.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Simon Rothelius sa...

Två mycket intressanta inlägg i dag. Strongt jobbat.

Anonym sa...

Degen har ju ALDRIG förlorat mot falkenberg.... ;)