20080929

Clara gillar att läsaClara älskar att läsa/bläddra i böcker och att bli läst för. På bilden syns några av hennes absoluta favoriter.

Allra bäst gillar hon Ann Forslinds böcker om Bäbis. Finurliga små historier med titlar som Bäbis dansar, Bäbis lessen och Bäbis arg (vi saknar fortfarande Bäbis jobbar). Forslind tecknar enkelt, men effektivt och Clara tycker att det är toppen att titta på bilderna. Texterna är av perfekt längd för en liten runt ett år som vill snabbt framåt i historien (den enda raden pappa har problem med är den andra i Bäbis dansar som går så här: "Se va fint." Vem säger se? Titta hade väl varit det självklara ordvalet). Vi skickar bara kärlek till Ann Forslind och hennes fantastiska små böcker.

En av Claras första favoriter var historien om Knäppa Hönan och hennes kompisar (vilken boken är är inte så svårt att räkna ut). Vi köpte den egentligen som present till en annan bäbis, men så testade vi den på Clara och sen dess har vi nog hunnit läsa den ett par hundra gånger. Vi gav mao aldrig bort den.

En nybliven favorit som Clara inte kan få nog av är Einar Norelius bok Petter och hans 4 getter. Den kan Clara lyssna på om och om igen, trots att texterna egentligen borde vara lite i längsta laget på några av sidorna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: