20080403

22 man starka

I allra sista stund skrev Degerfors kontrakt med spelare nummer 22. Achille Traore är uppvuxen på Öland och har den senaste säsongen spelat för två klubbar i England (ja man får tydligen göra det på lägre nivå där). Traore är en anfallare som skolats och tränats av Mr Stahre, så vi får väl anta att han har koll på honom.

Nu känns det väl ändå lite som en vild chansning, men det sägs att han inte kostar Rödvitt särskilt mycket (ingenting fram till sommaren). Så jag som tjatat i ett par års tid om att Degerfors behöver en 22-mannatrupp är faktiskt ganska nöjd. Även om jag förstår varför man väntade till 2 april med att offentliggöra värvningen...

Officiella har en kort presentation där AA bla säger så här: "Det handlar om en kraftfull forwardstyp som varit på gång ett tag."

Ölandsbladet har en intervju från början av 2006 (strax innan Traore drog till England på provspel för Barnsley (som han alltså inte fick kontrakt med, det blev som sagt två klubbar längre ner i systemet istället)). (Ja, jag gillar parenteser.)

*****

Och på Cypern spelade IF 0-0 mot Åtvid igår. Det som värmer mest i rapporterna är att Bertilsson visade god form. Jag hoppas verkligen att han tar klivet fram i år. Han blev en liten personlig favorit förra året, trots att det var uppenbart att han inte var riktigt färdig för Superettan då.

Kurrens fotograf Malin af Kleen som tagit bilderna från Cypern är f.ö. riktigt duktig. Nästan Kicki Nilsson-klass (varning till känsliga läsare, innehåller bilder av spelare i svart & vitt från svampstaden).

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Jon Sörenson sa...

Borde förstås ha hittat till din blogg tidigare. Men kul att min hustru Malin får beröm för sina Cypern-bilder!