20080418

Ropen skalla! Konstgräs på Stora Valla!

Jag vet. En del tycker att det är att häda. Men det måste till kontgräs på Stora Valla. Jag tycker dessutom att det ska vara på A-plan och inte någon sidoplan. Långsiktigt är det det enda alternativet, att vi inser att vi bor i Sverige.

Det är pinsamt att Degerfors inte redan har en konstgräsplan. Jag är inte den första som skriver det.

Nu satsar Karlstad kommun på två nya konstgräsplaner. (Visst finns det dessutom någon sedan tidigare? Jag vill minnas att en klubb tog eget initiativ och gjorde det mesta jobbet själva.) Sunne är på gång. Torsby jobbar vidare med sin Svennis Arena, division fyra-klubben måste ju för gud skull ha vettiga förutsättningar! Jag läste någonstans, men hittar det inte nu, att till och med Karlskoga bestämt sig för att rulla ut plasten.

Men i Degerfors går det trögt
.

Å andra sidan verkar kommunchefen Jan-Ove Beckman ha tröttnat. För efter de senaste veckornas ältande har han slagit näven i bordet och levererat den här kommentaren till nwt.se:
– Det är av oerhörd stor vikt för Degerfors image och för vårdandet av den kanske mest betydelsefulla beståndsdelen i varumärket, att kommunen kan erbjuda en anläggning som inte bara svarar mot lokala föreningars behov utan också låter tala om sig regionalt och nationellt. Därmed skapas möjligheter att förlägga uppmärksammade arrangemang av olika slag till Degerfors och Stora Valla-området.
Vågar man hoppas på allvar och verkstad nu? Att man faktiskt inser på politisk nivå att det första def lesta tänker på när de hör ordet Degerfors är fotboll (några minns att det finns ett järnverk, någon enstaka tänker på Nils Landgren eller kanske till och med The Pinks).

Dessutom behöver Stora Valla förtätas. Arenan är på tok för stor som det är idag. Läktarna måste komma närmare planen. Bygg om och gör det för max 8000 åskådare. Det kan vi kanske diskutera mer och längre om. För överens i stora drag är väl de flesta, eller?

Jag antar att vi behöver en penningstinn sponsor. Kanske måste vi säga tack och adjö till det stolta namnet Stora Valla?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Simon Rothelius sa...

Det finns en rätt så ny konstgräsplan vid Klasmossen i Karlstad. Den är kommunal, tror jag.