20080423

Hoppet inte ute...

... för inomhussporterna.

Igår kom det märkliga beskedet att det inte ens blev en tumme av alla diskussioner runt ett utbyggt Stora Halla. Degerfors kommunstyrelse bestämde sig för att bygga upp det som brunnit ner och lägga utbyggnadsplanerna på is. De utbyggnadsplaner som det redan fanns en anteckning om i budgeten för 2008. Märkligt, fegt, irrationellt, skandalöst och skamligt tyckte så klart många av ledarna inom idrottsrörelsen i Degerfors.

Men idag kommer en sorts förklaring från kommunalrådet Robert Mörk. Prislappen för den s.k. B-hallen som skulle serva framför allt föreningar som pysslar med märkliga bollsporter som volleyboll, handboll och innebandy hade plötsligt fördubblats (eller åtminstone ökat med 40% beroende på hur man räknar) i förhållande till den summa som fanns budgeterad. Det är klart att det blir läge att avvakta då och utvärdera alternativ. Allt annat vore faktiskt totalt oansvarigt.

Plastgräset som många av rödvita ropar efter var aldrig en del av den där utbyggnadsdiskussionen från början. Det är en egen fråga och mår kanske bäst av att diskuteras som en sådan. Att inte klumpas ihop med en lösning för de andra bollsporterna.

Det är med andra ord hög tid att diskutera en helhetslösning för Stora Valla. En totalrenovering av hela arenan. Då kan vi börja diskutera om det ska finnas en träningsplan med plastgräs eller om plasten ska ligga på A-plan. Eller om satsningen ska handla om en träningsplan med plast och en eluppvärmd gräs-A-plan. Då kan vi diskutera nya läktare som står närmre planen. Framför allt kan jakten efter sponsorer inledas. Det här blir då en angelägenhet för i första hand Degerfors IF. Jag gissar att det blir åtminstone lite lättare att hitta pengar till Stora Valla (eller vad arenan nu kan tänkas heta sen) än om sponsorernas pengar försvinner in i en paketlösning.

Nu är det upp till Lars-Erik Dalin och Degerfors IF:s styrelse att ta initiativet och tillsammans med bland andra Adde och Stahren bestämma sig för hur man vill ha det. Sen får vi se om kommunen blir en av aktörerna som finansierar framtiden eller inte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: