20070421

Inför Degerfors - Jönköping Södra

Imorgon är det äntligen hemmapremiär. Frågan som alla utom Mark Selmer grubblar på är vem som kommer att stå i målet. För Selmer är valet självklart. Nurme.

Efter den minst sagt tveksamma insatsen mot Örgryte är det kanske inte så konstigt att Nurme ifrågasätts bland fansen. Frågan som ställs är hur Jonas Bohlin ska ta en petning när det egentligen inte finns någon uttalad förstamålvakt. Hur reagerar Bohlin på att få stå åt sidan efter en plattmatch från konkurrenten?

Jag hör ändå till dem som tycker att det bästa är att sätta Nurme mellan stolparna igen. Jag är rädd att ett förlorat förtroende skulle kunna få honom att misströsta. Förmodligen mer än Bohlin.

Men se för guds skull till att matcha Bohlin i cupen så att han får en chans att visa vad han går för. Även om det bara handlar om enkelt motstånd. Hela matchen tack.

Sen får vi väl se vem som står mot Bunkeflo nästa helg.

*****

Kanon intervjuar Mark Selmer dagen efter förlusten och inför hemmamötet:

Ny match redan på söndag, Jönköping hemma?
- Ja, och som tränare tycker jag att det är bra att det kommer en match
snabbt efter en så försmädlig förlust - även om det sliter på spelarna.

Men inte mellan stolparna alltså. Får jag gissa på Mano Garcia från start då?

*****

Truppen släpps efter lördagens träning. Håll ett öga på officiella.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anders Eriksson sa...

Håller med dig om målvaktsproblematiken. Nurme må, som det låter, gjort bort sig. Men att då ställa honom åt sidan direkt vore bara att fördjupa hans förmodligen dåliga självförtroende. Om det däremot blir en mer bestående trend att han är osäker ställer det saken i en annan dager.

Anonym sa...

Ja, i det här läget är det nog ändå klokast att åter ge Nurme förtroendet.

//Einar