20100608

Tack för allt Johan Bertilsson

Det mesta tyder på att Johan Bertilsson snart är förlorad för Degerfors IF. De allsvenska klubbarna står som väntat på rad för att värva Superetans poängkung.

Att Bertilsson har en klausul i sitt kontrakt som anger vilken summa som gäller vid ett anbud gör också att DIF knappast får ut det aktuella marknadsvärdet för Bertilsson.
- Jag är inte övertygad om att det blir vår största affär någonsin, även om vi får en hygglig summa, säger ordförande Beckman till fotbollskanalen.se.

Beckman vet så klart precis vad som står i kontraktet. Den som sitter med trumf på hand och kan välja mellan buden är med andra ord inte Degerfors. Så länge någon bjuder minimibudet i kontraktet måste Degerfors släppa. Bertilsson och agent Mörck kan däremot väga anbuden. Skönt läge för dem.

Men det är svårt att vara missunsam. Kom ihåg att Bertilsson var den förste att förlänga när Degerfors ramlade ur Superettan senast. En viktig markering som säkert gjorde beslutet att stanna enklare för resten av truppen.

Att Bertilsson försvinner måste inte heller innebära att Degerfors åker kana i tabellen. Erik Nilsson har visat att han håller måttet och bör kunna täta hålet.

Samtidigt, ingen blir gladare än jag om Bertilsson stannar säsongen ut. Jag vill gärna se honom i fler matcher för rätt lag.

Och du Johan, välj inte ÖSK. OK?

1 kommentar:

Erik sa...

Jag tror risken eller chansen, beroende på hur man ser det, att Bertilsson hamnar i ÖSK är väldigt liten. Jag är inte ens säker på att ÖSK vill ha honom när allt kommer omkring.

ÖSK har varit väldigt tydlig under senare år med att man bara vill ha spelare i truppen som verkligen vill spela med laget och det verkar inte som om Bertilsson platsar i den kategorin - även bortsett från det senaste velandet från hans sida.

Så det blir nog Kalmar för hans del. Ett bra val för en ambitös ung bollsparkare så länge Nanne är kvar där som tränare. Halmstad skulle säkert också vara bra och de behöver ju nya mittfältare. Men de har det väl rätt så knapert med pengarna nu för tiden.