20071015

Det är inte över än

Visst. Risken att Degerfors inte spelar i Superettan nästa säsong är försvinnande liten efter segern mot Landskrona. Men det är inte över än. Det räcker att Falkenberg, Öster och Jönköping vinner sina två sista matcher samtidigt som Degerfors förlorar sina båda sista matcher mot GIF Sundsvall (borta) och IFK Norrköping (hemma). Ja, Jönköping har till och med tre chanser att vinna två gånger. Vore det inte för att just Falkenberg, Jönköping och Öster haft grava problem att vinna de senaste omgångarna hade det fortfarande känts nervöst.

Å andra sidan är den känslan att det är klart förrädisk. Hoppas att laget inte slappnat av redan.

*****

Första 35 minuterna i lördags var strålande underhållning. Då spelade rödvitt fantastiskt. Sen var det nervstress hela den sista timmen. Inte för att BOIS var särskilt giftig, mer för att IF backade hem och bevakade. Jag hatar backa hem och bevaka.

*****

Matchens bäste, junioren och lokalprodukten Kristoffer Wiktorsson, har inte ens kontrakt. Sug på den. Det känns skönt att läsa att Adde Andersson gör jobbet. Ge killen ett fett kontrakt nu.

*****

Det gnälls mycket på Adde i supporterleden. Oförtjänt säger jag. Visst, han har hanterat kommunikationen med fans och media lite klantigt. Å andra sidan har han faktiskt levererat under en extremt rörig säsong. Jag kan inte säga annat. Så när det ropas på att han ska avgå kan jag bara sucka tungt.

*****

Dessutom tror jag att rödvitt tar minst en poäng mot Giffarna och IFK Peking. Deras form är grym just nu. Rent av bäst i serien senaste fem omgångarna.

*****

Men som sagt. Det är inte klart än.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: