20071012

Bottentabellen omgång 27 (eller inför omgång 28)

Så här dagen innan det som kan komma att bli den avgörande omgången, nummer 28 i ordningen, känns det lite extra gött att titta tillbaka på fantastiska 27:an. Degerfors lyckades ta tre poäng borta mot Falkenberg efter en gudabenådad insats av frälsaren Mano Garcia. Med mindre än tio minuter kvar vände han steken till en skön bortaseger och förde därmed Degerfors upp i täten av det jag valt att kalla bottentabellen. För första gången.

Att precis alla resultat gick Degerfors väg sved så klart inte heller.

Men än är inte faran över. Det ät tre omgångar och nio poäng kvar att spela om. Avslutningen är tuff för rödvitt med både ett bortamöte mot allsvenska kandidaten Sundsvall och en avslutande drabbning på Stora Valla med suveränerna Peking kvar.

Men vi tar det en vecka i taget och börjar med det laddade hemmamötet med BOIS imorgon.

Omgång 28 innehåller en rad möten mellan lagen runt det övre och nedre strecket. Räkna med matcher fyllda av desperat kamp och resultat som inte går den väg jag vill och tror.

Matcherna omgång 27
IF Sylvia - Mjällby AIF 1 - 3
Falkenbergs FF - Degerfors IF 1 - 2
Östers IF - Ljungskile SK 0 - 1
Landskrona BoIS - Jönköpings Södra 2 - 0

Bottentabellen omgång 27
Degerfors IF (-10) 29
Jönköpings Södra (-16) 27
Falkenbergs FF (-19) 27

Östers IF (-9) 26
IF Sylvia (-15) 23

MITT TIPS OMGÅNG 28

Enköping - IF Sylvia 2-0
Sylvia är mer eller mindre borta ur leken och orkar inte samla kraften mot ett Enköping som ser till att säkra platsen i Superettan med en enkel hemmavinst.

Ljungskile SK - Falkenbergs FF 1-0
Ljungskile säkrar platsen till Allsvenskan. Falkenberg dansar på sla lina och närmar sig därmed det vidriga nedflyttningsstrecket.

Åtvidabergs FF - Östers IF 2-0
Åtvid är i praktiken borta ur kampen om sista platsen till Allsvenskan, men griper ändå halmstrået i den här omgången. Tyvärr förgäves. Öster parkerar på nedflyttningsplatsen.

Degerfors IF - Landskrona BoIS 2-1
Inför säsongen kändes det här som lite av en prestigematch, men vem minns varför idag? Hur som helst tror jag att det blir hemmalaget som drar det längsta strået. Hur skulle jag kunna tro något annat? BOIS är i praktiken klara för fortsatt spel i Superettan. För Degerfors är det här något av en nyckelmatch. Den sista där vi kan förvänta oss poäng. Tre livsviktiga. I värsta fall är det inte tillräckligt.

Jönköpings Södra IF - GIF Sundsvall 1-1
Jag önskar så klart att Giffarna tar chansen att säkra platsen till Allsvenskan, men de har ett uselt facit på bortaplan i år så jag fruktar att det blir först i nästa vända när de möter DIF hemma det blir klart. En viktig poäng för det sjunkande skeppet Södra alltså. Kanske tillräckligt för en nytändning?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: