20061212

Magnus Tappert klar för DIF

Degerfors har gjort klart med ännu en back. Magnus Tappert som mest fått sitta på bänken i Kalmar FF flyttar till Värmland och Degerfors för att få en nytändning. Även om det tog lite tid funkade det ju för till exempel Andreas Drugge. Tappert är 20 år ung och har främst spelat som mittback, men även figurerat ute på högerkanten. Mer eller mindre fostrad i Hammerby TFF där han spelade i sju år innan han flyttade till Kalmar. Känns spontant som en värvning med potential även om han så klart kan få svårt att mäta sig med trygga profiler som Måsen och Stefan Larsson.

- Möjligheterna att utvecklas känns goda i Degerfors. Det är kul att det är
så stort intresse och angagemang för föreningen.
- Magnus Tappert till KK
Välkommen och lycka till.

*****

Förövrigt är det klart att Allsvenskan utökas med två lag till säsongen 2008. Tyvärr känns det som om spelaromsättningen varit på tok för stor för att DIF ska ha en rimliga chans att klättra tillbaka redan nästa år. Målet för nästa säsong blir rimligen att nå en så pass säker position i tabellen att vi slipper fundera över kval eller inte nästa höst.

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det sköna med nästa år är att vi garanterat slipper kvalspöket. Utökningen av allsvenskan gör att superettan måste fyllas på underifrån. Lag 13 och 14 behöver alltså inte kvala. (De två sista lagen åker ur som vanligt, men där ska vi väl ändå inte behöva hamna.)

ptrkhmbrg sa...

Ser man på! Det hade jag inte noterat. Men jag ser gärna att det handlar om stabil mark i alla fall.