20120910

Kära festivalarrangörer


Sommaren 2013 kommer jag med största sannolikhet att åka på en festival. Möjligen två, om den första är någon annan än lokala Putte i Parken. Så här ett drygt halvår innan festivalsäsongen drar igång är det några utomsocknes festivaler som konkurrerar om min tid och mina pengar: Hultsfredsfestivalen, Way Out West och möjligen den där nya i Norrköping.

Jag gör det enkelt för er. Den av er som bokar flest namn på den här tio i topp-listan vinner mig som besökare. Grattis! (Ps. Samtliga är artister jag aldrig sett live förut.)

  1. Neneh Cherry & The Thing
  2. Sharon Jones & The Dap-Kings
  3. The Jesus & Mary Chain
  4. Public Enemy
  5. M.I.A.
  6. Busta Rhymes
  7. Georgia Anne Muldrow
  8. Little Dragon
  9. Wildbirds & Peacedrums
  10. Goran Kajfes Subtropic Arkestra

Fyll sen på med några av de här så blir jag glad (även det artister jag inte sett live tidigare):
Grillat & Grändy, The Charlatans, Beyoncé, Shafiq Husayn, Antibalas, Kissey (eller Wonderkiss), Tiombe Lockhart, Aloe Blacc, Nas, Torture Division, The Coup, Mayer Hawthorne, Christian Gabel, Natalie Gardiner, Bloody Mess, Svenska Kaputt, Huntress Bow, Yarah Bravo (eller One Self), Death Breath, Dam-Funk, Die Zorros och Chords.

Och så några jag gärna ser igen, eftersom det sker för sällan eller var alldeles för längesen:
Damn!, The Roots, Meshell Ndegeocello, Erykah Badu, Imperial State Electric och Prince.

Allra sist ett alldeles särskilt tips till Hultsfredsfestivalen. Be Sedlighetsroteln att köra ett gig. Ni lyckades ju med någon halvexklusiv återförening ifjol. Just den där skulle locka mig till Småland.

Way Out West, ni kan väl styra upp den där återföreningen av Fireside i år?

Putte? Jag begär inte mycket. Ge mig en kul grej per dag bara. Och en scen till på området. Det var faktiskt lite för lite festival i Mariebergsskogen sommaren 2012.

Sen hoppas jag så klart att programmet fylls med massor av artister jag kanske skulle kunna gilla, men aldrig hört talas om tidigare.

Vi säger väl så?

Inga kommentarer: