20120917

Downton Abbey SE03E01

Igår var det premiär för den tredje säsongen av Downton Abbey på ITV1. Vi satt så klart som klistrade. Sändningstiden var 21 i England, vilket betydde aningen sena 22-23-30 här hemma.

OBS! Tänker inte spoila något viktigt. Promise.

Det började lite småsegt och jag hade lite svårt att släppa känslan: "jaha, är allt tillbaka till det gamla vanliga nu?" – under den första kvarten ungefär. Sen tog det fart och om jag tvivlade i början föll jag snart som en fura. Lika välskrivet som de två tidigare säsongerna och ett ormbo av intriger öppnade sig under den följande timmen.

Hela avsnittet kretsade runt bröllopet mellan Matthew och Lady Mary. Hela släkten samlad, inklusive Lady Sybil och Tom Branson. Dessutom dyker Shirley MacLaine upp som Martha Levinson, Coras mor. En släkting till O'Brien dyker upp i köket. Bates sitter kvar i fängelset och Anna försöker rentvå honom. Och det finns mer, mycket mer.

Det jobbigaste med att kolla live via ITV1 är den sjuka mängden reklamavbrott. Om ni tycker att trean, fyran eller femman är jobbiga här hemma, så har de inget på en storsäljande brittisk serie. Ska vi säga att de 90 minuterna innehöll 60 effektiv TV-tid?

Vi ser Downton Abbey med hjälp av den fina iOS-appen från FilmOn.com som ger tillgång till en hoper streamande tv-kanaler, främst brittiska, via en och samma tjänst.

Inga kommentarer: