20100719

Att skylta med sitt ointresse

På något vis har Anders Andersson gått och blivit hela landets lilla Superettan-expert. Riktigt hur blir allt otydligare.

I dagens Expressen skyltar han med sitt djupa ointresse för serien han kommenterar regelbundet i TV4 Sport. Han gör det i analysen av Degerfors IF (oväntat att jag skulle hacka på det).

I sin analys av frågeställningen: "Degerfors har släppt Emil Berger och Johan Bertilsson. Hur kommer det att påverka lagets chanser?" svarar Andersson: "Där ger man upp ett möjligt avancemang men samtidigt hindrar man inte spelarna att komma till större miljöer och det är kul."

Det där blir ju väldigt rolig läsning för den som följt Bergergate. DIF släpper honom inte direkt med varm hand till ÖSK. Att Berger knappast är avgörande för IF:s möjligheter att uträtta underverket och nå Allsvenskan kräver inte särskilt mycket för att räkna ut. Bra spelare, men långtifrån oersättlig.

Bertilsson är så klart ett tungt avbräck, även om jag vägrar tro att en spelare skulle göra ett lag.

Å andra sidan kommer Andersson säkert ha rätt i sin spådom att Degerfors inte når allsvensk plats nästa år. Precis som han konstaterar är klubben inte mogen uppgiften än. (Även om jag så klart gärna har fel och är säker på att vi fixar ett liv i Allsvenskan med lite kraftsamling. Kan Mjällby, kan vi.)

Däremot håller jag återigen inte med Andersson när han säger att kontraktet är klart. Det är det inte. Det är bara 10 poäng till kvalplats och 14 omgångar kvar.

Degerfors har gjort en fantastisk insats under våren, men ingen har väl på allvar börjat tro att det ska hålla hela vägen? Men det är klart att det är kul att njuta av framgången och hoppas på miraklet.

14 hårda kvalfyllda omgångar återstår. Tar vi 14 poäng till är det bra. Och experterna säger att 7 till ska räcka. I år är jag inte så säker på det. Superettan är rekordjämn 2010.

Hårt jobb. Framåt uppåt.

Inga kommentarer: