20090818

Vi ska stanna i toppen

Vänta nu, har höstsäsongen redan börjat?

När Degerfors mötte Enköping i höstens första seriematch fortsatte säsongen som den börjat, med en tämligen komfortabel seger.

Kanske vaggades både jag och laget in i en falsk trygghet där. Känslan av att det här kommer att gå som tåget. Bara att spela av resten och gå raka vägen till Superettan utan att passera helvetets alla kval.

Den onödiga och förnedrande poängförlusten hemma mot Carlstad United borde så klart ha varit en tillräcklig väckarklocka. Tillräcklig för att få de rödvita spelarna att knyta näven, plocka fram rödstället och inse att här krävs faktiskt mer hårt arbete.

Matchen mot Gröndal, en av de få där Degerfors har revansch att utkräva, borde ha varit tillräcklig tändvätska. Men icke. En ny poängförlust och för första gången i år på gammalt nesligt manér. På övertid. Som så många säsonger förr. Jag längtar verkligen inte tillbaka.

Plötsligt känns drabbningen mot Västerås som en måste-match. Trots att övriga resultat trillat längs rödvit väg.

Fortsättningen blir inte enkel. Det är nu Degerfors omtalat tunna trupp tvingas visa att den håller hela vägen ut. Att Johan Bertilsson, som varit en av vårens allra bästa, är avstängd mot ärkerivalen Västerås är så klart ett tungt avbräck. Om Erik Nilsson som klev av med, en förhoppningsvis lätt, skada senast inte heller kan spela kan det bli kännbart.

Martin Broberg fick fina betyg efter sitt inhopp mot Gröndal och startar med all säkerhet mot Västerås. Om Erik Nilsson tvingas vila öppnar det för Emil Berger. Så kanske är det ingen större fara på taket än, men nog är två man borta lite väl nära smärtgränsen för den här upplagan av rödvitt?

Och vad händer om Peter Samuelsson blir avstängd? Den tanken vill jag helst inte ens tänka.

På lördag är det dags att vända på steken och inse allvaret. Tre friska poäng mot Västerås och vägen mot Superettan ser fortsatt spikrak ut.

Jag hoppas på säsongens starkaste stöd från läktaren. Det är dags att Vulkaner, URB:are och alla andra visar sig från sin starkaste sida även på hemmaplan och bevisar att vi aldrig ger upp. För vi ska stanna i toppen säsongen ut.

Degerfors IF:s sponsorer bjuder på entrén, så det kôster inget att gå den här gången. Ta med en polare som inte brukar gå så ser vi till att slå årets publikrekord och köp några extra halva potten-lotter för pengarna du tänkt lägga på entrébiljetten.

Bor du i Deje, Forshaga eller Karlstad kan du för en billig penning ta supporterbussen dit. Bloggaren Peter Linberg ordnar resan som kostar mellan 50 och 100 kronor tur och retur beroende på intresset. Personligen skulle jag tycka att en hundring oavsett resenärer vore juste. Skänk överskottet till DIF till tusen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: