20071230

Drugge till Trelleborg

Affären som tuggats och ältats i ett par veckor gick till slut i lås. Andreas Drugge lämnar Degerfors och går till Trelleborg. Tyvärr gick han väl alldeles för billigt. Inte mycket tyder på att TFF betalade mer än miljonen. Det troliga är att prislappen till och med hamnade under den nivån (800 000 verkar vara en rimlig spekulation). Det är egentligen för dåligt.

Drugge har hela tiden varit tydlig med sin ambition att hitta tillbaka till Allsvenskan. Ingen trodde väl på allvar att det skulle bli i Degerfors? Bara att önska honom lycka till och tacka för tiden som varit och då särskilt den sista hösten.

Asgamarna på bruket kraxar surt i riktning Andreas Andersson. Jag kan inte låta bli att förbluffas över naiviteten. Tror de på fullt allvar att klubben klarat sig bättre utan en klubbchef? På bara ideella krafter? Tjurskit och korkad nostalgi.

Visst kan man ha synpunkter på Addes instaser under det första arbetsåret, men på det stora hela får han ändå med beröm godkänt. Han har lärt sig en hel del och under året blivit bättre på mycket (kommunikationen som var en akilleshäl under säsongen har tagit stora steg under silly season).

Att Degerfors spelar i Superettan efter att ha slutat på den övre halvan av tabellen med ganska god marginal är ett gott betyg åt klubbchefen. Sen får de som vill låtsas om något annat och tacka vem de vill. Jag tackar Andreas Andersson för det.

Andra bloggar om: , , , ,, , ,

Inga kommentarer: