20100911

Så kommer jag att rösta i #val2010

I år kommer jag att rösta på Miljöpartiet. Rakt över. Eller rättare sagt, jag kommer att rösta på:
Jag är en varm anhängare av personval. Jag tycker att det är självklart att rösta på en person i första hand och ett parti andra hand. Jag vill, förutom att hitta någon som tycker ungefär som jag, hitta en politiker som jag åtminstone upplever att det går att ta kontakt med och få svar från och i bästa fall stötta/påverka.Maria Ferm är språkrör för Grön ungdom och står på femte plats på Miljöpartiets värmlandslista. Hon har kanske framför allt utmärkt sig i integrationsfrågor och för sin strid mot SD och M i hemkommunen Vellinge. Övervägde ett tag att skänka min röst till Fi!, men ett regeringsskifte är alldeles för viktigt den här gången. Maria Ferm och Gudrun Schyman var de två politiker som låg närmast mig när jag körde testet på Valpejl.se.

Jesper Johansson är det osäkraste kortet i min triss. Precis som många andra som siktar mot landstingsfullmäktige är han ganska anonym utåt. Jag önskar att någon tar täten i landstingsdebatten. Det borde inte vara särskilt svårt. Det är väldigt tyst nu. Rent krasst kommer rösten mest av att han kommer att sänka medelåldern i en församling som annars snittar i närheten av pensionsåldern. Att jag sen gillar mycket av det jag läst i MP:s program för Värmland är så klart en förutsättning. Debattartikeln i VF lovar gott.

Maria Frisk röstade jag på redan i förra valet. Har haft en hel del kontakt med henne via Twitter under det senaste året. Har bland annat fått snabba svar i frågor runt planarbetet i vår del av Karlstad. Ja jag tycker att det är viktigt att vara tillgänglig mellan valen. Maria Frisk är ett mycket gott exempel på det.
Skicka en kommentar