20100911

Så kommer jag att rösta i #val2010

I år kommer jag att rösta på Miljöpartiet. Rakt över. Eller rättare sagt, jag kommer att rösta på:
Jag är en varm anhängare av personval. Jag tycker att det är självklart att rösta på en person i första hand och ett parti andra hand. Jag vill, förutom att hitta någon som tycker ungefär som jag, hitta en politiker som jag åtminstone upplever att det går att ta kontakt med och få svar från och i bästa fall stötta/påverka.Maria Ferm är språkrör för Grön ungdom och står på femte plats på Miljöpartiets värmlandslista. Hon har kanske framför allt utmärkt sig i integrationsfrågor och för sin strid mot SD och M i hemkommunen Vellinge. Övervägde ett tag att skänka min röst till Fi!, men ett regeringsskifte är alldeles för viktigt den här gången. Maria Ferm och Gudrun Schyman var de två politiker som låg närmast mig när jag körde testet på Valpejl.se.

Jesper Johansson är det osäkraste kortet i min triss. Precis som många andra som siktar mot landstingsfullmäktige är han ganska anonym utåt. Jag önskar att någon tar täten i landstingsdebatten. Det borde inte vara särskilt svårt. Det är väldigt tyst nu. Rent krasst kommer rösten mest av att han kommer att sänka medelåldern i en församling som annars snittar i närheten av pensionsåldern. Att jag sen gillar mycket av det jag läst i MP:s program för Värmland är så klart en förutsättning. Debattartikeln i VF lovar gott.

Maria Frisk röstade jag på redan i förra valet. Har haft en hel del kontakt med henne via Twitter under det senaste året. Har bland annat fått snabba svar i frågor runt planarbetet i vår del av Karlstad. Ja jag tycker att det är viktigt att vara tillgänglig mellan valen. Maria Frisk är ett mycket gott exempel på det.

2 kommentarer:

Tomas sa...

Jag känner mer och mer att det är Miljöpartiet som gäller för min del också, mest för att miljöfrågorna ligger mig varmt om hjärtat. Tyvärr är de tämligen inaktiva såväl på lokal som landstingsnivå, så där kommer jag nog gå mer på person och i kommunen är jag ganska mån om att få in någon stark, ung kvinna med tanke på hur den där församlingen ser ut för tillfället.

Frågan är bara vad som händer med Miljöpartiet och återväxten. Gillar Wetterstrand, men hon är väl på väg ut i enlighet med deras reglemente? Hon Ferm verkar ju annars vara riktigt sympatisk, har inte stött på henne tidigare utöver inbjudan av Birgitta Ohlsson, vilket i och för sig var att ta orden ur munnen på mig och det talar väl för något.

Gjorde också enkäten på valpejl.se, fyra av fem i topp var Fi, varav de två översta landade på 80%. Borde kanske sätta mig in mer i deras politik, men jag är lite tveksam till att rösta så långt "ut" i det här valet. Som du säger, ett regeringsskifte är viktigare.

ptrkhmbrg sa...

Jag är ganska övertygad om att Fridolin tar en språkrörsposten. Gillar att han är så rakt på sak och inte räds konflikter. Sen skulle jag kunna tro att det kan bli Mikaela Valtersson för att balansera upp Fridolin lite. Känns tryggt.

Sen stannar säkert både Wetterstrand och Eriksson som ministrar mandatperioden ut.

Jag räknar med ett fantastiskt MP-val och många ministerpostrar...